Dok svakodnevno slušamo koliko je ovaj tjedan prodano jednosmjernih karata za Njemačku Mlini d.o.o., proizvođač kruha, pekarskih proizvoda, tjestenine i integralnih brašna, se bore sa nepredvidivim tržištem te polako grade svoj životni put i pozicioniraju se među vodećim pekarama u Hercegovini. Iz tog društva poručuju da se samo dugoročnim, mukotrpnim i ozbiljnim radom mogu postići rezultati, a ne preko noći kao što mnogi očekuju.
''Tržište je surovo, broj potrošača se svakodnevno smanjuje emigracijom stanovnika i padom kupovne moći ali to nije razlog da se ne napreduje u svome poslu'' poručuje direktor Mlini d.o.o., Marin Krešić.

 


Vođeni tom činjenicom Mlini su krenuli ulagati u budućnost i renome društva te su u srpnju ove godine implementirali Košer standard za posebne proizvode namijenjene potrošačima iz židovske zajednice, a prethodno su recertificirali standard ISO 9001:2008 (Sistem upravljanja kvalitetom) i HACCP (Analiza rizika i kritičnih kontrolnih točaka)  standard koji su uvedeni u tvrtku od 2012. godine.


''Svi naši procesi, od same pripreme, odnosno proizvodnje, do pakiranja i
distribucije usklađeni su prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008 i HACCP. Početkom ove godine našem društvu je upućen zahtjev kupca da li možemo proizvoditi proizvode po Košer standardu. Taj zahtjev sam vidio kao priliku za našu tvrtku, a ne kao prepreku. Poduzeo sam određene korake sa svojim timom i nakon mukotrpnog istraživanja, implementiranja i slaganja procesa proizvodnje danas mogu reći sa ponosom, Mlini d.o.o. posjeduju Košer certifikat.''


Što je Košer?
Košer znači hrana pogodna za prehranu u skladu sa židovskim zakonima. Košer hrana mora biti ovjerena, tj. mora imati certifikat. Košer je znak kvalitete i to ne samo za Židove, nego i za sve ostale potrošače. Mlini d.o.o. posjeduju Košer certifikat za četiri proizvoda iz svoje ponude i to Baquette rustik, Okrugli Rustik, Rustik pecivo te Kroasan.
Košer certifikat može izdati rabin koji je stručnjak za židovska pravila ishrane. U Hrvatskoj je za izdavanje ovih certifikata ovlašten samo Rabin dr. Kotel Da-Don, glavni rabin u židovskoj vjerskoj zajednici Bet Israel u Hrvatskoj, koji je izdao Košer certifikat za Mlini d.o.o.

Implementacijom Košer certifikata Mlini su stali uz rame puno većim i renomiranim  tvrtkama u regiji poput Atlantic Grupe, Čakovečkih mlinova, Dukata, Francka, Jamnice, Leda, Megglea, Mlinara, Podravke, Vindije te  Zvijezde.


''Kupci su uvijek u centru našeg poslovanja i vizija naše tvrtke je da budemo moderno, efikasno i inovativno poduzeće koje će biti mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja; kupcima prvi izbor pri kupnji, zaposlenicima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija'' poručuje direktor Krešić.


Mlini pekarnica uskoro u Mostaru
Mlini šire svoju mrežu poslovnica i uskoro otvaraju pekarnicu u Mostaru koja otvara mogućnost za još tri radna mjesta. Pored dvije poslovnice u Čapljini, u Strugama i Tasovčićima, te jedne u Međugorju okusi i mirisi Mlina uskoro će osvojiti Mostar.
''U zadnja četiri mjeseca na tržište smo izbacili i tri nova proizvoda koja su ubrzo pronašla svoje mjesto na policama trgovina. Fitty, raženi kruh produljene trajnosti, Lovačka kora te raženo i kukuruzno kraljevsko pecivo brzo su postali ''domaći'' u domovima naših potrošača. Razvijamo i nove proizvode, uskoro na tržište plasiramo Mlini tjesteninu sa brašnom sjemenki grožđa, u ponudi imamo i Heljdino integralno brašno, a uskoro i heljdino pecivo. Bliži se i završetak radova na novom proizvodnom pogonu specijaliziranom za proizvodnju peciva iz lisnatog programa koji je opremljen najmodernijim strojevima i proizvodnim linijama koje će nam omogućiti veći kapacitet proizvodnje.''


''Slijedom poticanja poduzetništva i domaće proizvodnje sudjelovali smo na projektu TV kuće OBN, na snimanju kulinarsko putopisne emisije ''Domaće je domaće'' koja će se prikazivati na jesen, a u kojoj smo ukratko predstavili naš grad i općinu, gledateljima predstavili našu tvrtku i njeno poslovanje te smo na snimanju kulinarskog dijela promovirali domaće proizvođače sira, ulja i vina.''


Kao što se može vidjeti, Mlini d.o.o. su pozitivan primjer kako poslovati na nepredvidivom tržištu Bosne i Hercegovine uz sve prepreke, nepravilnosti i neusklađenosti tržišnog sustava.
Nadamo se da će u Čapljini biti što više ovakvih pozitivnih priča koje će u konačnici utjecati i na povećanje broja radnih mjesta.

IZVOR:

 čaportal.net bljesak.info

 

MLINI JUTARNJI

 

...KRUH BEZ ADITIVA...

 • ŠTRUDLA ORAH

  *po receptu naših domaćica*
 • ŠTRUDLA MAK

  *po receptu naših domaćica*
 • KARLO VELIKI

  1 kg *KRUH BEZ ADITIVA*
 • KARLO MALI

  600 g *KRUH BEZ ADITIVA*
 • BAQUETTE 7 SJEMENKI

  350g *NOVA RECEPTURA*
 • KUKURUZNI BAQUETTE

  350g *NEODOLJIVA HRSKAVA KORA*

Prirodna kozmetika za Vas...


Preparati od meda...
Mlini doo, Struge bb 88306 Gabela, Čapljina
036 808 850
ID: 4227272650003 PDV: 227272650003
RBA: 1610200015350057 UCB: 3381102245953343 PROCRED:1941058954200171